Crematie

Wanneer uw huisdier is overleden,  dan mag U zelf bepalen waar u uw huisdier wilt laten cremeren en/of begraven,

u bent dus niet afhankelijk van de keuze van uw dierenarts.

Bij ons kunt u uw huisdier op afspraak brengen of we halen uw huisdier bij u thuis of dierenarts op, en vervolgens bespreken we de mogelijkheden van de door u  gewenste crematie.

Komt u uw huisdier zelf brengen, dan kunt u direct afscheid nemen van uw huisdier in een van onze afscheidsruimte’s, halen wij uw huisdier op bij u thuis of bij uw dierenarts dan kunnen we een afspraak maken voor u op een geschikt tijdstip  (Laat wel vermelden door de dierenarts dat contact opnemen gewenst is).

Eventuele persoonlijke voorwerpen zijn uiteraard welkom bij het afscheid, deze mogen we alleen niet mee cremeren vanwege de milieueisen.

Wij noteren de gegevens van u en het huisdier zodat wij na de crematie een certificaat kunnen maken.

Het certificaat is een garantie dat de crematie is volbracht volgens uw wensen, en tevens een document waarmee u langs de gemeente kunt gaan voor het stopzetten van eventueel de hondenbelasting.

Nadat we uw wensen hebben genoteerd en U heeft gekozen voor een collectieve of individuele crematie, en U heeft afscheid genomen gaan de huisdieren onmiddellijk naar de koelruimte, en zullen deze op een later tijdstip gecremeerd worden.

U beslist wat U wilt en hoe U het wilt!

Urnen en sieraden kunnen bij ons gekocht worden bekijk onze Catalogus 2023 met Prijzen. Wij hebben een een aantal vitrines met Urnen en sieraden, ook hebben wij enkele bestelboeken voor U ter inzage waar U eventueel een keuze uit kunt maken U kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de as uit te strooien en een gedeelte mee te nemen in een herdenkingsjuweeltje of assieraad. Op die manier creëert U een gevoel van verbondenheid.

Wij willen met ons huisdierencrematorium een toegevoegde waarde bieden aan de bezoekers.

Mensen kunnen rustig hun emoties uiten in een aangename sfeer.

Wij zorgen voor een luisterend oor en een helpende hand…

* Wanneer wij U na aankomst van uw dier telefonisch niet kunnen bereiken en uw wensen zijn niet bij ons bekend, wordt uw dier na drie dagen bij het dierencrematorium collectief gecremeerd.

Bij het Huisdieren Crematorium Drechtsteden wordt crematie van uw huisdier in de volgende vormen aangeboden:

Collectief

Bij een collectieve crematie wordt uw huisdier gezamenlijk met andere dieren gecremeerd in een van de 2 kamers van onze crematieoven.

Wij plaatsen niet 25 tot 30 dieren tegelijk, maar 4 / 5 dieren in de crematieoven en gaan door met cremeren zonder het as te verwijderen.

Aan het eind van de dag als de collectieve dieren gecremeerd zijn verwijderen we het as

Bij deze optie is het om begrijpelijke redenen niet mogelijk om de as terug te ontvangen deze word door ons verstrooid.

U hebt de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen.

Crematie vindt plaats op een door ons geschikt tijdstip.

U krijgt van ons een crematie certificaat.

Individueel

Uw huisdier wordt beslist alleen gecremeerd in een van de 2 kamers van onze crematieoven.

U hebt de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen.

U ontvangt alle as van uw huisdier terug in onze standaard asbus, strooikoker of in een door u bij ons gekochte Urn en/of Sieraad.

Crematie vindt plaats op een door ons geschikt tijdstip.

U krijgt van ons een crematie certificaat.

Individueel uitgebreid

Deze mogelijkheid kunnen wij enkel op afspraak voor u verzorgen. Dit doen we alleen s’morgens rond 10.00 / 11.00 uur  omdat we met een koude oven moeten opstarten ivm de veiligheid.

Mocht u hiervoor kiezen, maak dan altijd eerst een afspraak met ons, voordat u de dierenarts belt voor het maken van een afspraak als u uw huisdier aansluitend de euthanasie wilt laten cremeren.

Uw huisdier wordt beslist alleen gecremeerd ook de 2e kamer nemen we bij een individueel uitgebreid crematie niet in gebruik.

U hebt de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen.

Wij geven u uitleg over de crematie waarna wij deze direct starten.

U mag overal bij zijn, maar bepaalt zelf waar u bij wilt zijn.

U ontvangt alle as van uw huisdier terug in onze standaard asbus, strooikoker of in een door u bij ons gekochte Urn en/of Sieraad.

U krijgt van ons een crematie certificaat.